Kora:
- 6 jajeta
- 6 kašika šećera
- 3 kašike kakaa
- 6 kašika brašna
- 3 kašike ulja
U tanjiru prvo izmešati brašno i kakao.
Umutiti belanca dok ne dobijete penastu masu zatim dodati šećer, žumanca, ulje i brašno izmešano sa kakaom. Izliti u pleh i peći na 200 stepeni oko 20-30 minuta. Da biste proverili da li je kora pečena probušite čačkalicom i ukoliko testo ne ostane na čačkalici kora je pečena.
Preliv:
- 250 gr šećera
- 1/4 l vode
- 1/2 limuna iscediti
Skuvati preliv i preliti na gotovu koru i vratiti u isključenu rernu da odstoji 3-4 minuta.
Beli fil:
- 1/2 l mleka
- 9 kašika brašna
- 250 gr šećera u prahu
- 200 gr margarina
Brašno razmutiti u malo mleka (od tih pola litre) zatim to dodati ostatku mleka koje se zagrejalo. Kuvati uz neprestano mešanje. Ako vam se stvore grudvice samo nastavite da mešate i dobićete ujednačenu masu. Ohladiti fil.
Šećer u prahu umutiti sa margarinom i sastaviti sa kuvanim filom i preliti preko kore.
Glazura:
3 kašike ulja i 100 gr čokolade rastopiti i preliti preko belog fila.
Jesti ohlađeno iz frižidera.
Uživajte!